Mindfulness

In de acht weekse mindfulness training leer je mindfulness beoefenen. Even stoppen met doen. Kijken met een milde, open aandacht. Naar binnen. Om je heen. En van daaruit een keuze kunnen maken, anders dan automatisch te reageren. 

Mindfulness beoefenen helpt je om een middenweg te vinden tussen de werkelijkheid negeren en jezelf erin te verliezen, meegesleept te worden in de waan van de dag.

Intake
De intake vindt schriftelijk plaats. Als je vragen hebt of twijfels over de training kun je een afspraak maken voor een persoonlijke intake.

Training
Belangrijke thema’s in de training zijn omgaan met je lichaam en omgaan met gedachten en emoties. Je lichaam is je belangrijkste indicator van hoe het met jou gaat. Vaak weten we niet meer hoe we naar ons lichaam kunnen luisteren. 
De training duurt acht weken en bestaat uit zeven bijeenkomsten van 3 uur. Zes bijeenkomsten zijn in de acht weken periode gepland en later volgt een terugkombijeenkomst.
Door deel te nemen aan de training verbind je je met het dagelijkse oefenen. Dit is een belangrijk onderdeel van de training. Dagelijks oefen je met de bijbehorende audio zo’n drie kwartier. In deze oefeningen raak je vertrouwd met je reactiepatronen en mogelijke alternatieven.

Kosten
Deelname aan de training kost € 400 incl. 21% BTW. Dit is inclusief de benodigde lesmaterialen.

Bij het Instituut voor Mindfulness ben ik opgeleid om mindfulness training te geven. Ik ben VMBN gecertificeerd categorie 1 trainer. 
Mijn belangrijkste inspiratiebron voor het geven van mindfulness is Edel Maex, bij wie ik mijn eigen beoefening en ontwikkeling voortzet.

Ik raad je aan om tijdens het volgen van de training het boek ‘Mindfulness. In de maalstroom van je leven.’ van Edel Maex te lezen. 

 

Maak een keuze:

2 + 8 =